!!!!!!!

Miralem Sulejmani, uz Modrića, najtraženija roba ovog ljeta

Miralem Sulejmani, uz Modrića, najtraženija roba ovog ljeta

MIRALEM Sulejmani, 19-godišnji reprezentativac Srbije na meti je Chelseaja, Ajaxa i PSV-a. Navodno vrijedi 10 milijuna eura, a cijena mu svakoga dana vrtoglavo raste. 

Sulejmani je krajem 2006. potpisao profesionalni ugovor s Heerenveenom i to kada je napunio 18 godina. No, u Partizanu su odlučili ovo pitanje proslijediti FIFA-i jer tvrde da je Sulejmani potpisao predugovor s Partizanom, čime je nakon navršenih 18 godina trebao potpisati profesionalni ugovor s srpskim klubom, a ne s Heerenveenom. U konačnici, klub sa stadiona JNA ostao je bez odštete. 

Upravo zbog ovog pitanja srpski reprezentativac je tek od ove sezone konačno zaigrao za nizozemski klub. I to kako je zaigrao, naime, postao je nezamjenjiv veznjak u Heerenveenu odigravši 35 susreta i zabivši poput kakvog ekstra napadača 15 golova.

Miralem Sulejmani rođen je u Beogradu, no njegovi korijeni su vezani uz Gorance, etničku grupu, muslimanskih korijena, koja je smještena u gorskom dijelu na graničnom području između Kosova, Makedonije i Albanije. Igra za Srbiju, i to za seniorsku reprezentaciju iako mu je tek 19 godina. Zasada je odigrao jednu utakmicu i to prijateljsku protiv Makedonije u veljači ove godine.(1:1).

Heerenveenov veznjak potpisao je ugovor do 2010. godine, no posljednje informacije o interesu za ovoga igrača govore da će se teško ostati u ovom klubu do isteka ugovora.

"Da sam ja u Ajaxu znao bih sve o Mickeyu", kaže trener Heerenveena Gertjan Verbeek o Sulejmanijevim kvalitetama.

Osim što je zainteresiran Ajax, i to ponajviše novi Ajaxov trener koji preuzima kormilo ekipe nakon Eura, Marco Van Basten, u igri su i drugi klubovi. Tu je Chelsea čiji skaut Hans Gillhaus, bivši nizozemski nogometni reprezentativac,  u stopu prati Miralema Sulejmanija "Mickeya". 

Nizozemske novine Algemeen Dagblad kažu da je Gillhaus u misiji koja bi trebala rezultirati time da Sulejmani na ljeto potpiše ugovor s klubom sa Stamford Bridgea te da onda bude posuđen PSV-u, kao i slučaju Brazilca Alexa 2004.

"U Nizozemskoj samo PSV i Ajax mogu kupiti Sulejmanija. Sada vrijedi deset a cijena bi mogla skočiti na 25 milijuna eura i to vrlo uskoro", kaže njegov trener Verbeek o tržišnoj vrijednosti ovoga igrača.

U Eredivisiji se nakon Eura očekuju brojne promjene. Naime, Srbin Sulejmani gotovo sigurno seli u neki veći klub, a govori se i o odlasku njegova suigrača, našega Danijela Pranjića u Tottenham. Ajax namjerava pod Van Bastenovim vodstvom puno toga na ljeto mijenjati, kako im se ne bi dogodio "zagrebački Dinamo" iduće sezone.

terry26

4 komentara

  1. Pa dobro ode na kaljenje u PSv. Sada ima 18 godina, a kakva je sada konkurencija u sredini terena samo bi grijao klupu. Nakon 2-3-4 godine dolazi u Chelsea. Ballack ostario/završio karijeru, Lampard pred kraj karijere i imamo dobri mladi vezni red!

Komentariši